Przepis mam od mojej koleżanki, Magdy. Sos jest dietetyczny, ponieważ przepis został zmodyfikowany tak, żeby pasował do diety proteinowej. Ale - odchudzony, czy nie - polecam, bo jest pyszny!
Składniki:
3 jajka ugotowane na twardo
400 ml jogurtu naturalnego (polecam Zott)
chrzan do smaku
ok. 1 łyżeczki cukru *
szczypta soli
Jajka obrać, wyjąć żółtka i utrzeć je z cukrem i solą. Stopniowo dodawać jogurt, i mieszać, żeby powstał gładki sos. Na koniec dodać chrzan do smaku i drobno posiekane białka jajek.
Sos nadaje się głównie do wędlin, mięs pieczonych, jajek, pasztetu - podawanych na zimno.
* w przypadku diety proteinowej, słodzik
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Bardzo dziękuję za Twój komentarz :) Chętnie odwiedzę też twój blog/stronę