Alicja w krainie garów...
Strony bloga:
(Przenieś do…)
Strona główna
Metoda Montignac
▼
niedziela, 23 grudnia 2018
Wigilia i Boże Narodzenie
›
Jakie dania podać na wigilijną wieczerzę? "Co kraj, to obyczaj" i jestem pewna, że każdy z was ma dania, bez których nie wy...
piątek, 21 grudnia 2018
Śledzie w pomidorach, z rodzynkami i migdałami
›
W ubiegłym roku "przypadkiem" zrobiłam pyszne śledzie z migdałami. Bez konkretnego przepisu, po prostu pod wpływem chwili i na...
poniedziałek, 16 kwietnia 2018
Dorsz pachnący kolendrą
›
Dorsz na sposób orientalny, pachnący kolendrą i sezamem - taki trochę... zeujący na wschód ;) Bardzo prosty w przygotowaniu, a co naj...
sobota, 14 kwietnia 2018
Po prostu pizza
›
Należę do tych, nielicznych, osób, które nie lubią pizzy. Zastanawiacie się jak to możliwe? Sama nie wiem, dlaczego taki dziwoląg ze...
wtorek, 20 marca 2018
Zupa pomidorowa z mlekiem kokosowym i kolendrą
›
Dwa miesiące spędzone w Indiach sprawiły, że trochę już zatęskniłam do polskich smaków. Jednocześnie, poniewaź przywykłam do kuchni poł...
piątek, 29 grudnia 2017
Gęsta zupa z małży, czyli clam chowder
›
Chowder (czyt.: czałder), to gęsta zupa (potrawka/gulasz) z ryb, małży, czy kukurydzy - z ziemniakami, mlekiem i/lub śmietaną czy serem,...
sobota, 23 grudnia 2017
Super proste RAFAELLO nie wymagające pieczenia
›
Dzisiaj chciałabym wam zaproponować przepis na pyszne i szybkie w przygotowaniu ciasto, takie na ostatnią chwilę. Wygląda na bardzo ...
piątek, 22 grudnia 2017
Ciasteczka migdałowe
›
poranne planowanie... Zawsze na święta staram się upiec kilka rodzajów ciastek. Lubię tę świąteczną obfitość, lubię kie...
‹
›
Strona główna
Wyświetl wersję na komputer