zdjęcie pochodzi ze strony restauracji "Zbójnicka grota"
Składniki:
ok. 2 litrów rosołu
2 ząbki czosnku
kilka łyżek świeżo utartego chrzanu
kilka jajek ugotowanych na twardo
ok. szklanki tłustej śmietany wymieszanej z mąką
sól, pieprz
Rosół zagotować z chrzanem (koniecznie musi być świeży) i czosnkiem. Ilość chrzanu jest dowolna i zależy od tego, jak ostra ma być zupa.
Rozmieszać trochę gorącej zupy ze śmietaną i mąką, wlać do garnka, zagotować i od razu zdjąć z ognia. Doprawić pieprzem i, jesli potrzeba, również solą.
Podawać z ćwiartkami jajek ugotowanych na twardo.
Ponieważ zupa powinna być dość gęsta, więc myślę, mąki trzeba dodać dość dużo, ok. 2 łyżki.
Smacznego :)
Brzmi pycha. U wielbiam chrzan.
OdpowiedzUsuńPrzezywam wlasnie kryzys kulinarny i na dzien dzisiejszy nienawidze i gotowania i jedzenia.
Ale dlaczego? Skad ten kryzys?
OdpowiedzUsuńTy nienawidzisz gotowania? TY??!
Zirytowana jakas jestem i wkurza mnie jalowe zarcie. Tak mnie wkurza, ze az boli!!!
OdpowiedzUsuńMam nadzieje, ze juz ci przeszlo...
OdpowiedzUsuń