Alicja w krainie garów...
Strony bloga:
(Przenieś do…)
Strona główna
Metoda Montignac
▼
środa, 10 czerwca 2015
Omurice (Omuraisu) - japoński omlet z ryżem
›
Ten omlet, to bardzo udany, japoński wynalazek z końca XX wieku. Fuzja francuskiego omletu ( omu- ) z japońskim, smażonym ryżem ( -rice)....
2 komentarze:
wtorek, 9 czerwca 2015
Sałatka z młodych listków - pierwsze plony z warzywnika :)
›
Inspiracją dla tej sałatki były pierwsze, jadalne roślinki, które znalazłam w moim warzywniku, czyli zioła i liscie młodych wa...
poniedziałek, 8 czerwca 2015
Młoda kapusta z marchewką, pomidorami i koprem
›
Dzisiaj nasza ulubiona młoda kapusta, a własciwie to jedna z dwóch najulubieńszych :) Uwielbiamy ją z młodymi ziemniakami i sadzonym...
2 komentarze:
środa, 27 maja 2015
Chleb żytni na zakwasie, z kuminem i czarnuszką
›
Ponieważ moja rodzina od kilku miesięcy je tylko czysto żytni chleb, mam wrażenie, że zrobiłam już specjalizację, albo i doktorat w jego...
6 komentarzy:
poniedziałek, 18 maja 2015
Pyszna potrawka z ciecierzycy z pancettą i oregano
›
Co można zrobić z ciecierzycy? Składniki: 40 dag suchej ciecierzycy 15 dag chudej pancetty 2 kabanosy 1 puszka krojonych pomidoró...
niedziela, 17 maja 2015
Hamburger w plastrach dyni i sałatka z kaszy jaglanej
›
Hamburger wcale nie musi być "cichym zabójcą" nasączonym tłuszczem kotletem, jadanym w towarzystwie białej, pszennej bułki i ...
czwartek, 23 kwietnia 2015
Mega proste i szybkie - spaghetti ze szpinakiem i dymką
›
Kiedy na zrobienie obiadu mam dosłownie pół godziny, wtedy najczęściej robię makaron "z czymś", bo makaron jest w takiej sytuac...
7 komentarzy:
czwartek, 2 kwietnia 2015
Co przygotować na Wielkanoc?
›
Wielkanoc za płotem, dlatego na prośbę Pauli, czytelniczki bloga, zrobiłam dla was małe zestawienie. Są to pootrawy, które pojawiały się n...
2 komentarze:
‹
›
Strona główna
Wyświetl wersję na komputer