Alicja w krainie garów...
Strony bloga:
(Przenieś do…)
Strona główna
Metoda Montignac
▼
wtorek, 1 marca 2016
Spätzle (szpecle) szpinakowe z sosem beszamelowym, z parmezanem i szpekiem
›
Te małe cuda, to specjał kuchni południowych Niemiec i Tyrolu (północne Włochy i zachodnia Austria). Nie będę się nad nimi zbytnio rozwod...
wtorek, 2 lutego 2016
Sałatka z mozzarellą, marynowanym pieprzem i anchois
›
Uwielbiam wszelkie sałatki i bardzo często je robię. Dzisiaj prosta sałatka z mozzarellą i "z pazurkiem". Zapraszam :)...
4 komentarze:
sobota, 2 stycznia 2016
Roladki z piersi indyka, z jarmużem i mozarellą
›
Pycha! :))) Jak zrobić roladki z indyka? Składniki: 4 plastry mięsa z piersi indyka (jak na sznycle, grubości ok. 1 ...
czwartek, 31 grudnia 2015
Na Sylwestra - farsz do naleśników lub sos do makaronu
›
Uniwersalne danie, robi się błyskawicznie, więc jeśli jeszcze nie macie pomysłu czym nakarmić stado głodnych gości, zrobicie to w pół god...
środa, 30 grudnia 2015
Sałatki na Sylwestra - sałatka z tortellini, szynką, ananasem i kukurydzą
›
Uwielbiamy tę sałatkę :) Najlepsza i niezawodna na wszelkie imprezy. Jeszcze się nie zdarzyło, żeby komuś nie smakowała, albo żeby nie brał...
wtorek, 29 grudnia 2015
Najlepsza na Sylwestra, sałatka z kurczakiem, ananasem, kukurydzą i porem
›
Ta sałatka, to imprezowy klasyk. Miała w naszym domu swoje złote lata, jednak przez ostatnie miesiące, a może i lata, poszła w zapomnieni...
sobota, 26 grudnia 2015
Błyskawiczna nalewka cytrynowa
›
Tak sobie pomyślałam, że jeść, to ja już nic nie mogę, ale... Mogłabym zrobić ekspresową naleweczkę. Mogłaby się jeszcze przydać ;) Robi si...
4 komentarze:
sobota, 5 grudnia 2015
Co przygotować na Wigilię i Boże Narodzenie? I bonus: jakie ryby (i jak) podać?
›
Jakie dania podać na wigilijną wieczerzę? "Co kraj, to obyczaj" i jestem pewna, że każdy z was ma dania, bez których nie wyo...
5 komentarzy:
‹
›
Strona główna
Wyświetl wersję na komputer