czwartek, 18 listopada 2010

Szaszłyki z kurczaka i ananasa

Lubię proste przepisy, z małą ilością składników, takie szybkie, ale ciekawe danka.
Ten przepis pochodzi... nie pamiętam skąd i jest banalnie prosty. Musisz sobie tylko zadać trochę trudu i kupić ładnego, dojrzałego ananasa. Ostatecznie możesz go zastąpić ananasem z puszki, ale smak trochę się zmieni.





Składniki:
duża, podwójna pierś z kurczaka
świeży ananas
sól
oliwa


Pierś kurczaka umyj, dokładnie osusz i pokrój w sporą kostkę. Ananasa obierz ze skórki i również pokrój w kostkę. Ponadziewaj na szpadki na przemian mięso i ananasa. Posyp tylko troszkę solą i usmaż na patelni grillowej (albo na grillu) często odwracając, żeby mięso zarumieniło się z każdej strony.
Do tych szaszłyków doskonale pasuje sałata rzymska ze słodkim sosem jogurtowo-kokosowym.

1 komentarz:

Bardzo dziękuję za Twój komentarz :)